Arkea piristetään kaavoja rikkomalla – Katso lista rentouttavista tekemisistä loppuvuodelle

Usein arjessa keskitytään tuttuihin kaavoihin, jotta kiireinen elämä sujuisi mahdollisemman soljuvasti. Varsinkin pimeinä vuodenaikoina on kuitenkin hyvä tehdä piristäviä ja rentouttavia asioita myös arkena. Listasimme viisi erilaista arjen piristäjää.

Tee alla olevista ideoista kalenteriisi loppuvuoden bucket list, ja rastita tekemiset yksitellen pois. 

Vietä arkiyö Airbnb:ssä

Kun oma työ- tai kauppamatka onkin tutusta poikkeava, piristää se kummasti arkea. Vuokraa Airbnb-asunto yhdeksi arkiyöksi toiselta puolelta kaupunkia. Pääset työmatkallasi ihastelemaan uusia katuja, liikkeitä ja tunnelmia. 

Mene aamupalalle lähikahvilaan

Selkeät aamurutiinit helpottavat arjen kiireessä, mutta joskus niiden rikkominen voi olla virkistävää ja rentouttavaa. Sen sijaan, että tekisit tutun aamupalan kotona, mene lähikahvilaasi hitaalle aamiaiselle joko yksin tai ystävän kanssa. 

Kannattaa tutustua myös lähihotellien aamupalatarjontaan. Hotellin aamiainen aukeaa usein jo kuuden jälkeen, joten kiireisimmät ehtivät hitaankin aamupalan jälkeen vielä aikaisin töiden pariin. 

Tee heti työpäivän jälkeen jotakin virkistävää

Usein hauskuus ajoittuu viikonlopuille, kun arjen askareet rajoittavat vapaa-ajan määrää. Monia vain tunnin pituisia mieltä ja kehoa virkistäviä aktiviteetteja voi kuitenkin sujauttaa myös arkipäiviin.

Kun sovit aktiviteetin ystävän kanssa heti työpäiväsi jälkeen, perumisen kynnys on suurempi ja kiität itseäsi jälkikäteen. Kokeile vaikka ilmajoogaa tai rantoutumiskelluntaa! Monet paikat tarjoavat kertakäyntejä.

Vietä joka päivä hetki digivapaata aikaa

Etenkin tietotyöläisten päivittäisen näyttöajan määrä täyttää valveillaoloajasta huomattavan osan. Kokeile viikon ajan, miltä tuntuisi viettää joka päivä hetki digivapaata aikaa. Siirrä tietokone ja puhelin syrjään ja sammuta TV tai radio itsellesi sopivaksi ajaksi. 

Uppoudu Spotifyihin ja tee uusi soittolista

Pimeään vuodenaikaan musiikki on helppo tapa uppoutua täysin toisenlaiseen maailmaan. Spotifyn Browse-kohdasta pääset selaamaan erilaisia soittolistoja ja podcasteja. Heittäydy erilaisten ja itsellesi uusien artistien rytmeihin. 

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email