Ikoniset suomalaiset kilpailut eukonkannosta puunhalaukseen

Suomalaiset ovat kekseliästä kansaa. Suomessa on liuta uniikkeja lajeja, joissa mitataan muun muassa kilpailijoiden luottamusta, voimaa ja heittäytymistä. Mihin lajiin sinä hyppäisit mukaan? Aloitetaan käymällä lajeja läpi.

Eukonkanto

Eukonkannon MM-kisat ovat suomalaisten ylpeydenaihe jo maailmalla asti. Lajissa mitataan osallistujien voimaa, nopeutta ja tekniikkaa. Eukko lepää napakassa otteessa kantajan harteilla, kun pari kiitää läpi esteiden. Tältä näyttää luottavainen eukonkanto. 

Saappaanheitto

Mikäli keihäänheitto ei ole juttusi, Suomessa järjestetään saappaanheiton MM-kisoja. Tässä kilpailussa kumisaapasta heitetään mahdollisimman pitkälle. Heittotekniikalla ja tuulen suunnalla on suuri merkitys heiton onnistumisessa, mutta kuten mikä tahansa laji, on tämäkin osaltaan välineurheilua. Saappaan on hyvä olla tarpeeksi jäykkä. Naiset heittävät numeron 38 ja miehet numeron 43 saapasta.  

Ilmakitaran soitto

Kitaraa voi soittaa myös ilman itse soitinta. Ilmakitaran soitossa kisaajilta odotetaan heittäytymistä rokkarin saappaisiin. Vuosittain Oulussa taistellaan ilmakitaransoiton MM-tittelistä, joka on kansainvälisesti yksi parhaiten tunnetuimmista suomalaisista kisakonsepteista. 

Puunhalaus

Tuorein villitys on puunhalauskilpailu, jossa hauskuus yhdistyy luonnossa oleiluun. Kilpailu etenee kolmen vaiheen kautta. Ensimmäisessä lajissa kilpaillaan siitä, kuka halaa eniten puita kahdeksassa minuutissa. Toisessa lajissa arvioidaan, kuinka omistautuneesti ja hartaasti kilpailija halaa puuta. Kolmas laji mittaa luovinta tapaa halata puuta.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email