Punainen matto

Kenet palkitaan vuoden artistiksi? – Tässä ovat Emma Gaalan ehdokkaat

Suomen musiikkimaailman parhaat palkitaan perjantaina 14.5. Emma Gaalassa. Vuoden artistin kategoriassa kisaa kuusi menestynyttä artistia, joista kukin on hurmannut yleisönsä omalla tyylillään.

Tässä kategoriassa voittajaa ei kuitenkaan valitse yleisö vaan musiikkialan kriittiset ammattilaiset. Kenen sinä uskot voittavan? 

Vesala

Vesala on taiteilijana, sanoittajana ja ilmaisijana omaa luokkaansa. Artistin tuotanto puhututtaa sekä koko kansaa että kriittisiäkin musiikin asiantuntijoita. Kappaleista löytyy lukemattomia vivahteita ja kerronnan erilaisia tasoja, ja siksi niitä voi kuunnella yhä uudelleen kyllästymättä.

Vesala on aikaisemmin voittanut Emma-pystin levyllään ja singlellään Tequila, ja netonnut useita muita musiikkialan palkintoja. Viime vuonna artisti julkaisi uuden albumin Etsimässä rauhaa, joka nousi Suomen virallisen albumilistan toiselle sijalle. 

Evelina

Vuonna 2018 Vuoden naisartistiksi valittu Evelina on Suomen popin tähtinimiä, ja artistin tuotantoa kuunneltiin viime vuonna yli 21 miljoonaa kertaa. Jo ensimmäinen vuonna 2016 julkaistu albumi 24K teki historiaa sen myydessä jo ennakkoon platinaa. 

Suosion voidaan arvella johtuvan Evelinan kyvystä puhutella kuuntelijoita sanoituksellaan ja tulkinnallaan. Uusin levy III on kokonaan taiteilijan omaa käsialaa. Suosiosta kertoo myös aikaisemmat Emma-ehdokkuudet, joita Evelinalle on kertynyt jo kahdeksan.

Cledos

Cledos on moderni ja mielenkiintoinen 2020-luvun artisti. Artisti on aikaisemmin ollut ehdolla Vuoden hip hop ja r’n’b -kategorioissa eikä suotta. Cledos on tullut kotimaan musiikkikentälle jäädäkseen ja taiturista on povattu myös Suomen rap-skenen suunnannäyttäjää. 

Hän nousi kuuntelijoiden tietoisuuteen listaykköseksi nousseen CEISSI-albumin ja samannimisen lyhytelokuvan myötä. Albumi osoittaa Cledoksen osaamisen monipuolisuuden levyn koostuessa erityylisistä r&b- ja rap-kappaleista pop-kertosäkeillä höystettynä. 

BEHM 

BEHM on viime aikojen mielenkiintoisimpia nimiä. Hän nousi Suomen suosituimpien artistien joukkoon saavuttaen melkein triplaplatinaa debyytillään Draaman kaari viehättää. Artisti tunnetaan kenties parhaiten singlestä Hei rakas, joka ylsi viime vuonna kaksi kertaa kuukauden radiobiisiksi ja on pysynyt Spotifyssa top50-listalla jo puolitoista vuotta. 

Artistin kyvyistä kertoo myös se, että hän oli ainoa tulokasartisti, joka ylsi Suomen Spotifyn kymmenen kuunnelluimman artistin joukkoon. BEHM on moderni lauluntekijä, joka osallistuu vahvasti kappaleidensa tuotantoprosessiin. 

Arttu Wiskari

Arttu Wiskari tunnetaan kenties parhaiten vuonna 2010 ilmestyneestä singlestään Mökkitie. Viime vuonna Wiskari julkaisi albumin Suomen muotoisen pilven alla, joka nousi välittömästi kansan suosioon. Wiskari on ollut mukana myös suosikkisarjoissa Vain Elämää ja Tähdet, tähdet.

Espoossa syntyneellä laulaja-lauluntekijällä on useita tunnettuja hittejä kuten Tässäkö tää oli?, Tuntematon potilas ja Suomen muotoisen pilven alla.

Antti Tuisku

Antti Tuisku aloitti uransa jo vuonna 2004, mistä lähtien hänen suosionsa on ollut silmiinpistävää. Artistin 11 albumia on myyty yhteensä lähes puoli miljoonaa kappaletta. Rovaniemellä varttuneen Tuiskun tunnetuimpia teoksia on vuonna 2015 ilmestynyt En kommentoi -albumi, joka nousi sen julkaisuviikolla virallisen albumilistan ensimmäiselle sijalle. 

Peto on irti, Keinutaan ja Hiton pelkuri -kappaleet ovat soineet niin areenoilla kuin suomalaisten kodeissakin jo vuosia, ja Tuisku on varmasti lunastanut paikkansa Emma Gaala -ehdokkaana tänäkin vuonna. Yksi pysti häneltä jo löytyy, mutta tuleeko nyt toinen?

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email