sauna

Kunnon löylyjen tarpeessa? 7 yleistä saunaa, joihin kannattaa tutustua

Jos omasta kodistasi ei löydy saunaa, mutta haluat nauttia elämyksellisemmästä saunaillasta, on yleinen sauna oivallinen vaihtoehto.

Kokosimme yhteen Suomen julkisten saunojen helmet, nappaa vinkit talteen!

Löyly

Terassina, ravintolana, uimapaikkana ja yleisenä saunana toimiva Löyly sijaitsee Helsingissä Eiranrannan ja Hernesaarenrannan tuntumassa. Arkkitehtuurisesti hauskaan rakennukseen voi varata paikan yleiselle saunavuorolle. Kahden tunnin löylyt normaalissa ja savusaunassa sekä pulahdus uimapaikalla maksavat 19 euroa ja pakettiin kuuluu pyyhe, pefletti ja shampoo.

Kaupinojan sauna

Kaupinojan sauna sijaitsee Näsijärven rannalla Tampereella. Aikuinen saunoja saa kertakäynnin 8 eurolla ja lapset 3 eurolla. Sauna on auki kutakuinkin vuoden jokaisena päivänä ja talvella pääsee pulahtamaan avantoon.

Lonnan sauna

Lonnan saunan löydät pieneltä Lonnan saarelta Helsingistä. Saareen matkataan lautalla ja kesän saunakausi jatkuu aina lokakuulle saakka. Vuonna 2017 auenneeseen, ihastuttavaan ja rentoon saunaan kannattaa varata paikka etukäteen. Lippu 2 tunnin vuorolle maksaa 17 euroa.

Kankaan sauna

Kankaan sauna on upouusi kohde Jyväskylässä, Kankaan alueella. Kankaan saunasta pääsee aamuavantoon arkipäivisin kello 7-10 ja muutoin saunomaan pääsee maanantaista sunnuntaihin illalla kello 18-22. Tilat sijaitsevat tunnelmallisessa, vanhassa paperitehtaan rakennuksessa ja liput saunavuorolle maksavat 10 euroa.

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniemen kansankylpylän löydät luonnonläheisistä maisemista läheltä Tampereen keskustaa. Sauna ja avanto ovat avoinna joka päivä. Rauhaniemi on yksi edullisimmista vaihtoehdoista, sillä kertamaksusta selviää 7 eurolla.

Uusi sauna

Uusi sauna on nimensä mukaisesti yksi Helsingin uusimmista tulokkaista. Uusi sauna on moderni korttelisauna Jätkäsaaressa ja avoinna tiistaista torstaihin. Samoista tiloista löytyy tasokas ravintola ja mahdollisuus on myös tilaussaunan varaamiselle. Saunalippu maksaa 16 euroa.

Kesän sauna

Kesän lähestyessä kannattaa laittaa merkille Oulun Kesän sauna -saunalautta, jonne pääsee kylpemään 7 euron hintaan. Saunojat kuljetetaan lautalle pienellä lossilla, joten kyseessä on eksoottinen ja hauska saunakokemus. Kesän saunan toiminta perustuu vapaaehtoisten talkoolämmittäjien työlle.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email