Mitä kaikkea kahvista voi valmistaa? – kokeile näitä kahvijuomia!

Kahvi on suomalaisten arjen ja juhlan juoma. Joka päiväistä suodatinkahvia keittäessä kahvin monipuolisuutta ei usein tule ajatelleeksi. Listasimme viisi erilaista kahvijuomaa, jotka valmistaa helposti kotona. Kokeile ja valitse suosikkisi!

Mausteinen latte

Syksy tuo tullessaan kynttilät, neuleet ja mausteiset juomat. Tämä mantelimaitoon tehty latte on pimeiden iltojen pelastaja.

Ainesosat:

2,5 dl vahvaa kahvia, esim. mutteripannulla keitettyä
1,5 rkl kookossiirappia tai tummaa siirappia
3 dl mantelimaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl ceyloninkanelia
1 tl inkiväärijauhetta
0,25 tl neilikkaa
Juomaan voi halutessaan lisätä myös lorauksen Amarula-kermalikööriä. 

Katso valmistusohje täältä.

Jääkahvi suodatiskahvista

Kylmä kahvi virkistää! Jääkahvi syntyy nopeasti ja helposti aina silloin, kun kaipaa vaihtelua tavalliseen suodatinkahviin. Sen voi valmistaa joko suodantinkahvista tai sitten kylmäuuttamalla kahvia. 

Suodatinkahvista valmistetun jääkahvin voi helposti maustaa erilaisilla siirapeilla tai mausteilla. Katso lista erilaisista variaatioista esimerkiksi täältä. Suklaa-maapähkinä jääkahvi kuulostaa houkuttelevalta! 

Ainesosat: 

3 dl keitettyä ja hieman jäähdytettyä suodatinkahvia
1–2 dl valitsemaasi maitoa
Jäitä
(Vapaavalintaiset mausteet)

Kylmäuutettu jääkahvi

Kylmäuutettu jääkahvi valmistetaan seisottamalla kahvipuruja vedessä huoneenlämmössä noin 12 tunnin ajan ja tämän jälkeen suodattamalla kahvi harsokankaan läpi. Sitten kahvi pullotetaan ja laitetaan jääkaappiin kylmenemään. Osan kahvista voi myös pakastaa jääpaloiksi, jotka sitten lisätään kahvin sekaan. 

Ainesosat: 

1,5 dl tummapaahtoista suodatinkahvia
8 dl kylmää vettä

Lisää kylmäuutetusta kahvista täältä.

Kurkumalatte

Kurkuma juoman seassa saattaa aluksi tuntua vieraalta ajatukselta. Kurkumajuomien suosio räjähti maailmalla kuitenkin jo muutama vuosi sitten, kun sen terveysvaikutukset nousivat puheenaiheeksi. Hyvin kirkkaasta väristä huolimatta kurkuman maku on tässä juomassa varsin lempeä. 

Ainesosat:

2,5 dl kuumaa kahvimaitoa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl inkivääriä

Saunakahvi

Irish Coffee -vivahteinen lämmike sopii hyvin syksyn pimeisiin saunailtoihin. Kahvin lisäksi juomaan lisätään makeutta vaniljasokerisiirapista ja terävyyttä kotimaisesta vodkasta. Drinkki kruunataan kermavaahdolla. 

Ainesosat: 

Kahvia
4 cl kotimaista vodkaa
1 cl vaniljasokerisiirappia
Kermavaahtoa

Katso koko ohje täältä.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email