Neljä musiikin tahdittamaa treenilajia – Tylsät treenit ovat historiaa!

Onko syksyn urheilumotivaatio hukassa? Testaa lajeja, joissa et edes huomaa treenaavasi. Usein musiikin tahdittamat urheilumuodot vievät mennessään ja saavat hien pintaan kuin huomaamatta. Listasimme neljä musiikin rytmittävää lajia!

Barre

Barre on balettia ja pilatesta yhdistävä treenimuoto, jossa käytetään yleensä balettitankoa apuna. Barre-tunnilla etenki pakaroita, reisiä ja keskivartaloa treenaavat liikkeet tehdään musiikin mukana. 

Barre vaikuttaa etenkin syviin, ryhtiä kohottaviin lihasketjuihin. Lajin harjoittelu ei vaadi rytmitajua, ja turvallisten ja rauhallisten liikkeiden vuoksi se sopii kaikille ikään ja liikuntataustaan katsomatta.

Twerkkaus  

Twerkkaus saa etureitesi polttelemaan, hien virtaamaan ja sykkeen kohoamaan. Twerkkaustunnilla harjoitellaan usein ensin erilaisia liikkeitä ja askelsarjoja, jotka sitten lopuksi yhdistetään yksinkertaiseksi koreografiaksi. 

Laji on aloittelijaystävällinen, sillä se ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa. Riittää, että treenaajalla on heittäytymiskykyä! 

Lajia voi helposti myös kokeilla ensin rauhassa kotona. Ota mallia twerk-tanssin esikuva ja koreografi Tia-Maria ”Tinze” Sokasta, joka teki helpon ja mukaansatempaavan koreografian yhdessä Maria Xperiencen kanssa

Salsa 

Salsatunti tuo hymyn huulille ja hien pintaan kenelle tahansa taitoihin katsomatta. Tämä latinalaisamerikkalainen tanssi vaatii hieman rytmitajua, mutta alkeisliikkeet ovat yksinkertaisia.

Vaikka salsa on alunperin paritanssi, monet tanssi-studiot järjestävät kursseja, joihin voi ilmoittautua yksin. Salsatunti on siis hyvä tapa saada liikuntaa, mutta myös uusia ystäviä. 

Tankotanssi

Tankotanssi vaatii heti alusta jonkin verran lihaskuntoa, kehonhallintaa ja tekniikkaa. Toisaalta, lajissa pääsee nopeasti alkuun helppojen alkeistason liikkeiden myötä ja näin myös lihaskunto ja tekniikka kehittyvät nopeasti. 

Ensimmäinen tankotanssikoulu rantautui Suomeen vasta 2007, joten laji on vielä hyvin nuori. Tankotanssissa tehtäviä liikkeitä ja niiden variaatioita on kuitenkin jo satoja ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Tämä koukuttava laji vaatii myös keskittymistä ja on siksi hyvä keino saada ajatukset pois arjen kiireistä. 

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email