smoothie

Smoothien lukemattomat mahdollisuudet – 8 vinkkiä monipuoliseen herkutteluun

Smoothiet ovat syystäkin monien suosikkeja. Helpot ja nopeat smoothiet maistuvat pitkin päivää ja ovat muunneltavissa lähestulkoon loputtomasti. Kuten kaikessa, myös smoothien valmistuksessa voi vahingossa jämähtää vanhaan tuttuun reseptiin. Toimivaksi todetusta makuyhdistelmästä ei suinkaan tarvitse luopua, mutta vaihtelu virkistää ja ehkä nämä vinkit inspiroivat sinua kokeilemaan jotain uutta!

1. Smoothie maistuu hyvältä, kun sen raaka-aineet sopivat yhteen. On tärkeää, että makeus ja hapokkuus ovat tasapainossa. Tästä syystä makeutta tuovat elementit ja joissain tapauksissa myös ripaus suolaa voivat olla ratkaisevia tekijöitä smoothien maun suhteen.

2. Smoothie vai smoothiebowl? Mittasuhteita vaihtelemalla voit tehdä annoksesta joko juotavan tai lusikoitavan version. Siinä missä smoothie on nopea nauttia, on smoothiebowlista helppo tehdä ruokaisampi lisäämällä annoksen päälle mysliä, hedelmiä, pähkinöitä ja marjoja. Mittasuhteet ja koostumus saavat vaihdella, jolloin seoksesta voi tehdä samettisen tasaisen tai jättää kivoja sattumia.

3. Ruokaisuutta smoothieen saat helposti lisäämällä siihen kaurahiutaleita tai -leseitä. Kuituja saat lisää, kun sekoitat mukaan pellavansiemenrouhetta ja marjoja.

4. Proteiinijauhe tuo smoothieen kuohkeutta ja makua. Esimerkiksi suklaan makuisen proteiinijauheen käyttäminen smoothiebowlissa trooppisten hedelmien kanssa maistuu aivan jälkiruoalta, vaikka onkin terveellistä.

5. Vahvat makuparit toimivat aina! Hapan puolukka ja makea suklaa tasapainottavat toisiaan täydellisesti. Yhdistelmän kruunaa pehmeä banaani sekä ripaus hunajaa ja kanelia.

6. Hyviä rasvoja sekä ravitsevuutta smoothieen saat helposti pähkinöistä ja siemenistä. Blendaa mukaan, sekoita lopuksi tai laita smoothiebowlin päälle!

7. Kokeile rohkeasti ja yhdistele ennakkoluulottomasti. Smoothieen on kohtalaisen helppo piilottaa jotain terveellistä, mitä et välttämättä muuten saisi aikaiseksi syödä. Esimerkiksi salaatti sujahtaa smoothien sekaan aivan huomaamatta.

8. Lisää makua yrteistä. Esimerkiksi minttu ja basilika toimivat smoothiessa hyvin ja tuovat makuun sopivan loppusilauksen.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email