Suomimatkailua terassi kerrallaan

Oletko suunnitellut kesäksi jo reissuja Suomen sisällä? Onko ilta-aktiviteetit valittu? Poimimme Suomen kesäkaupunkien nimekkäimmät terassit yhteen. Tutustu vaihtoehtoihin alta.

1. Naantali

Naantalin aurinkoisessa vierasvenesatamassa on pitkä liuta viihtyisiä terasseja. Yksi ehdoton suosikki on suuri 200-paikkainen Naantalin Kaivohuone. Naantalin Kaivohuone tarjoaa raikkaiden juomien lisäksi myös maittavia BBQ-annoksia. Samaisella puolella Naantalia sijaitsee myös ravintola Trapin Cafe Santala, jossa kävijä saa nauttia terassilla suolaisesta, makeasta ja pitkistä juomista. Uusimpana tulokkaana Naantalin vierasvenesatamaan on tullut After Sail 714, joka houkuttelee innokkaat veneilijät virvokkeille. 

2. Turku

Naantalin naapurissa sijaitsee Turku ja Turun Aurajoki, joka on terassien helmi. Turku on ottanut onnistuneesti Aurajoen alueen haltuunsa ja tietää, miten jokilaivoja tulee hyödyntää. Panimoravintola Koulu vetää kävijöitä puoleensa, sillä Koulun sijainti on rauhassa autoilta ja vilkkailta kaduilta. Myös Rento Bar lunastaa rennon terassin tittelin rauhaisassa paikassa ja miellyttävissä maisemissa. Mainittakoon myös Vähätorin, joka sijaitsee historiallisten rakennusten ympäröimänä ja rauhaisassa autottomassa kulmauksessa aivan jokirannan läheisyydessä. Vähätori hurmaa kävijän italialaisella tunnelmalla. 

3. Vaasa

Vaasaa kutsutaan Suomen aurinkoisimmaksi kaupungiksi. Vaasa on vastikään hyödyntänyt mahtavan merellisen sijaintinsa myös terassien näkökulmasta. Hovioikeudenpuistikon tuntumassa löytyy monta terassia. Ensimmäisenä on uusin ravintola Hejm, jonka vieressä on enemmänkin juomapuoleen keskittynyt Faros. Lähemmäs satamaa kulkiessa voi löytää Sisäsataman terassin, jossa esiintyy kesäisin nimekkäitä artisteja. Ilta-aurinko hellii myös symbolisen Strampenin väkeä.

4. Jyväskylä

Jyväskylän satamaa koristaa myös upeat ravintolat, jotka houkuttelevat veneilijöiden lisäksi kaupunkilaisia luokseen. Taianomainen M/S Musta Magia on idyllinen ravintolalaiva, jossa voi nauttia maukasta ruokaa, raikkaita juomia ja suussa sulavaa makeaa. Ravintolalaivalla ihmiset kohtaavat ja illan pikkutunneilla laivassa pääsee myös laulamaan karaokea. Aivan Musta Megan läheltä löytyy ravintola Kavaljeeri, jossa aurikoterassilla voi nauttia lämmöstä, mutta sateen yllättäessä paikkoja löytyy myös sisätiloista.

5. Helsinki

Helsinki, tuo terassien mekka. Helsingin terassikierrokseen ei riitä yksi ilta, jos viikonloppukaan. Kannattaa lähestyä terasseja alue kerrallaan. 

Etelä-Helsinkiä koristaa monet eri tunnelmalliset terassit. Löyly on pysynyt suosiossa jo pitkään ja jatkaa edelleen yhtenä suosituimpana terassina. Myös esimerkiksi Birgitta Hernesaari, Kaivohuone ja Mattolaituri ovat suuressa suosiossaan, sillä niihin paistaa ilta-aurinko läpi kesän.Kauppatorin tuntumassa, aivan Helsingin sykkeessä, löytyy myös ikoninen Kappeli sekä uudehko Allas Sea Pool. 

6. Lahti 

Lahti unohtuu usein, kun käydään läpi Suomen kesäkaupunkeja. Lahti on kirinyt satama-alueensa kirkastamisessa, ja Lahden satamassa sijaitseekin monia viihtyisiä terasseja kauniissa vesimaisemissa. Piano Paviljonki tarjoilee keskiviikkoskumpat ja DL-kesäillat. Brygga Laituribaari on lempeä ja mukava terassibaari, johon kaikki ovat tervetulleita. Laivaravintola Teerenranta on uudenlainen terassiravintola Lahden satamassa, jossa tarjoillaan lähiolutta ja -siideriä.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email