Tee siivouksesta rutiini – kokosimme vinkit viikoittaiseen siivoukseen

Viikoittaisesta siivoamisesta on hyvä tehdä rutiini itselle ja kanssaeläjille. Näin koti pysyy puhtaana ja siistinä ja siellä myös viihtyy pidempään. Viikoittainen siivoaminen kannattaa pilkkoa päiviin. Katso alta vinkit ylläpitosiivoukseen päivä- ja viikkotasolla.

Päivittäiset siivousrutiinit 

Tee vähän kerrallaan, jolloin siivoaminen ei tunnu niin suurelta taakalta. Näin myöskään vaate- eikä tavarakasoja ehdi kertyä tuoleille. 

Kun heräät, jätä vuode auki aamutoimien ajaksi – anna sen tuulettua. Kun olet nauttinut aamupalan, petaa sänky. 

Laita tavarat aina paikoilleen käytön jälkeen. Varmista, että tavaroillasi on oma paikkansa. Muista tämä sääntö myös eteisessä – on kiva tulla kotiin, kun ensivaikutelma on siisti.

Siisti keittiö heti, kun olet touhunnut siellä. Pyyhi tahrat ja kuivaa tasot. Laita roskat roskikseen ja astiat astianpesukoneeseen tai altaaseen. 

Viikoittaiset siivousrutiinit 

Laadi lista ja toteuta siivous samassa järjestyksessä. Näin viikoittaisesta siivouksesta tulee rutiini ja siivoustehtäviä on helppo jakaa muiden osallistujien kesken. Lisäksi valitse itsellesi ja perheellesi sopiva siivouspäivä. Monet tykkäävät pitää siivouspäivän torstaina tai perjantaina, jolloin viikonlopun vieton voi aloittaa puhtaassa kodissa. 

Aloita keräämällä lojuvat tavarat omille paikoilleen. 

Tuuleta huoneet ja mahdollisesti myös matot ja petivaatteet. Lakanat suositellaan vaihtaa kahden viikon välein.

Pyyhi pölyt ylhäältä alas ja poista eteen tulleet tahrat. Pyyhi myös peilit.

Imuroi lattiat, matot ja tekstiilipintaiset huonekalut. Pyyhi tarvittaessa lattiat.

Pese myös wc ja kylpyhuone kauttaaltaan sekä keittiö. Keittiössä kannattaa käydä läpi kuiva-aineiden ja jääkaappiruokien päiväykset. 

Kastele kukat ja viimeistele sisustus.

Suurempaan siivoukseen voit katsoa vinkit tästä. Listasimme vinkit kevätsiivoukseen, joita voi soveltaa myös laajempaan syyssiivoukseen.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email