Tinze – Pintaa syvemmältä

Mitä tapahtuu, kun yhdistää koulutuksen, itsenäisyyden, lahjakkuuden ja empatiakyvyn? Syntyy yksi maailman arvostetuimmista twerkkaajista ja tanssin ammattilaisia, joka liputtaa tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja itsensä hyväksymisen puolesta. Tia-Maria ”Tinze” Sokka tunnetaan Suomessa ja maailmalla twerkin suomalaisena esikuvana, mutta alunperin sosionomiksi valmistunut nainen on ennen kaikkea aito ja maanläheinen innostaja ja tanssin puolestapuhuja.

Maria Xperience haastatteli Tinzeä ja tutustui naisen ajatuksiin pintaa syvemmältä:

Onko sinulle tarkeää olla pidetty? 

Olen sitä mieltä, että on tarkeää tehdä asiat oikein ja siten, että ne tuntuvat hyvältä. Tiedostan, että ammattini saattaa puhututtaa, mutta en anna sen vaikuttaa liikaa. Varmasti tietty melkein kaikki haluaa olla pidettyjä, mutta uravalintani eivät ole koskaan liittyneet siihen, että pitääkö joku minusta tai ei. 

Onko Tinze sinulle rooli vai ovatko Tinze ja Tia-Maria yksi ja sama henkilö?

Tinze ja Tia on kaksi aivan eri tyyppiä. Tia kuuluu lähipiirille ja ystäville, kun taas Tinze on työminä, joka on julkinen. Arvot ja sydän on kuitenkin samat.

Vaikutat aina niin iloiselta ja itsevarmalta, oletko oikeasti aina niin energinen vai onko sinulla myös vaikeampia päiviä?

Totta kai myös minulla on huonoja päiviä, mutta olen sitä mieltä, että asenne määrittää päivän kulun. Vaikka olisi kuinka huono päivä, yritän kääntää asiat huumoriksi ja vaikuttaa asioihin omia tunteita hallitsemalla.

Väsytkö koskaan olemaan tanssija?

En. Se on elämäntapa ja intohimo. Mielestani kaikkien pitäisi tehdä sellaista työtä, josta ei tarvitse niin sanotusti lomaa. Pyrin muutenkin syömään terveellisesti ja huolehtimaan itsestäni ja tiedän tasan tarkkaan, mitä kroppani tarvitsee. Tanssin suhteen olen aina on ”on-tilassa” ja mietin sitä jatkuvasti.

Mikä on ollut urasi paras hetki?

Vaikea nimetä mitään yksittäistä, mutta mieleenpainuva hetki on ollut muun muassa ensimmäisen oman biisin julkaisu. Minulla on ihana tiimi takana ja biisin julkaisupäivä oli erityisen siisti. Täydellinen. 

Myös ulkomaan opetukset (Dance Camp), joissa on paikalla arvostettuja kollegoita ja joiden kanssa saa tehdä yhteistyötä ovat ehdottomia huippuhetkiä. 

Pakko mainita tietysti vielä, että silloin kun on treenattu kovaa, esimerkiksi JVG:n Hartwallin keikalle, ja lopulta on päässyt sinne esiintymään, tulee aivan mahtava fiilis.

Miten syntyy hyvä koreografia? Mikä on omasta mielestäsi paras koreografiasi?

Ikimuistoisimmat koreografiat syntyvät silloin, kun elämäntilanteeseen sopiva biisi löytyy ja inspiroidun. Silloin koreografia syntyy kuin itsestään. Parasta omaa en osaa sanoa, koska se vaihtuu fiiliksen mukaan.

Jos saisit elää uudestaan yhden päivän menneisyydestä, mikä päivä se olisi ja miksi?

Täytin viime vuonna 30 vuotta ja järjestin itselleni synttärit, joiden nimi oli Tinze Fest. Siellä oli kaikki läheiset ja ystävät. Paljon rakkautta ja hyvää energiaa. Voisin elää sen vaikka joka päivä uudestaan!

Ketä fanitat ja oletko päässyt tapaamaan ihailemasi tyypin?

Twerkkaaja Lexy Panterraa. Han on ollut ekojen joukossa viemässä twerkkiä eteenpäin ja saavuttanut urallaan paljon. Tapasin hänet vuosi sitten Losissa ja sain tehdä hänen kanssaan töitä.

Millainen olisi Tinzen unelmien maailma?

Semmoinen missä kaikki ihmiset kunnioittaisivat toisiaan. Tuettaisiin toisia ja kannustettaisiin. Positiivisia energioita täynnä oleva maailma, josta puuttuisi pahan puhuminen. Sellainen, missä kaikki olisivat onnellisia omia itsejään. Uskon, että kaikille on oma paikka, joka jokaisen on tärkeä löytää. Aurinko ei myöskään olisi pahitteeksi.

Ketä istuisi illallispöydässäsi, jos voisit kutsua ketkä tahansa 3 tyyppiä mukaan?

Ehdottomasti Beyonce ja Rihanna, sillä ihailen voimakkaita naisia. Jos niin sanotusti haudasta saa nostaa, niin Michael Jackson olisi kova tavata.

Mitä opit vuodesta 2020?

Opin todella paljon! Vuosi oli varmasti haastava kaikille, mutta samalla erittäin opettavainen. Kaikki muuttui ja yhtäkkiä olikin aikaa tutkia itseään. Suunnitelmat joutui uusimaan aika lailla täysin ja piti opetella sietämään epävarmuutta. Käytin paljon aikaa itseni tutkiskeluun ja opettelin nauttimaan vapaa-ajastakin.

Mitä vuosi 2021 tuo Tinzelle tullessaan?

Hyviä juttuja! Viime vuonna opittiin ja nyt laitetaan opit käyttöön. Toivon todella, että viime vuodeksi suunniteltuja juttuja pääsisi vihdoin toteuttamaan tänä vuonna. 

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email