Uusi vaatekaappisi suomalaisilla brändeillä – katso lista!

Suosittuja suomalaisia vaatebrändejä yhdistää niiden tyylikkyyden lisäksi eettisyys. Monet vaatebrändit keskittyvät eettisiin materiaaleihin sekä tuotantoon. Samalla kun pukeudut suomalaiseen muotiin tuet vastuullista vaateteollisuutta. Listasimme suomalaisia vaatebrändejä, joille vastuullisuus on tärkeä osa toimintaa.

Uhana

Tampereelta lähtöisin oleva brändi Uhana on perustettu halusta valmistaa laadukkaita vaatteita, jotka istuvat täydellisesti.  Uhana myy näyttävien mekkojen lisäksi myös koruja. Uhanan mekot tunnistaa yleensä räiskyvistä kuoseista, mutta mallistosta löytyy myös hillitympää tyyliä.

Vimma

Vimma myy mekkoja, haalareita ja paitoja,  jotka valmistetaan Suomessa ja Virossa. Vimma suosii täsmällistä tuotantoa sekä tuotteiden pitää elinikää. Vimma ei leikittele sesongeilla, vaan luo aikaakestäviä tuotteita laadukkailla materiaaleilla. Nuorekkaat vaatteet pukevat kantajaansa. 

Balmuir 

Balmuir toimii arvojensa mukaan, jotka ovat laatu, aitous, luotettavuus ja vastuullisuus. Balmuir käyttää laadukkaita luonnonmateriaaleja ja valitsee yhteistyökumppaninsa huolella. Balmuir suosii lähituotantoa aina, kun se on mahdollista, mutta valmistusmaan valintaa ohjaa lisäksi materiaalien saatavuus sekä käsittelytaito. Tuotteet valmistetaan siellä, mistä materiaalit saadaan, jolloin tuotantoketjut pysyvät  lyhyempinä. 50% tuotteista valmistetaan Euroopassa.

NOSH

NOSH-vaatteissa viihtyy varmasti. Vaatteiden muotoilussa on huomioitu käytännönläheisyys ja materiaalisessa  laadukkaat ympäristöystävälliset valinnat. NOSH kannustaa pitämään vaatteista hyvää huolta, jolloin ne säilyvät kauniina pitkään. Ekologisuus korostuu tuotteen käyttöiän pidentyessä oikealla hoidolla. 

Nomen Nescio

Helsinkiläinen brändi Nomen Nescio on edelläkävijä vastuullisuuden ja sukupuolineutraaliuden näkökulmasta. Vaatteet eivät katso käyttäjän sukupuolta, vaan ne ovat suunniteltu käytettäväksi kaikille sukupuoleen katsomatta. Nomen Nesciolla sukupuolineutraali tyyli on minimalistinen ja tummanpuhuva.

Joutsen

Jos taas kaipaat lämmikettä tulevalle talvelle, kannattaa tutustua Joutsenen untuvatuotteisiin. Joutsen on suomalainen tavaramerkki, jomka mallisto koostu vuodenvaatteiden lisäksi naisten ja miesten untuvatakeista. Joutsenella pidetään kiinni laadukkaista raaka-aineista, henkilökunnan ammattitaidosta sekä modernista teknologiasta sekä yrityksen etiikasta.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email