Valmista helpot kuorintavoiteet itse – Ainesosat löytyvät usein jo valmiiksi kaapistasi!

Kotitekoisten kuorintavoiteiden ainekset löytyvät usein valmiiksi kodin kaapista, ja parhaimmillaan voiteen valmistaa vain muutamia ainesosia yhdistämällä. Säästät näin sekä kukkaroa että luontoa. Kokosimme alle kolme helppoa ohjetta kotitekoisiin kuorintavoiteisiin. 

Hunajainen kuorintavoide vartalolle

Yksinkertaisimmillaan kuorintavoiteen voi valmistaa kolmesta ainesosasta – hunajasta, kookosöljystä ja kuorivasta suolasta. Kuorintavoiteen karkeuteen pystyy vaikuttamaan valitsemalla joko hienon suolan tai karkeamman merisuolan. 

Ainesosat:

1 rkl hunajaa
1 rkl kookosöljyä
1/2 rkl suolaa

Käyttö on helppoa! Ainekset sekoitetaan ensin keskenään ja levitetään sitten kostealle iholle hierovin liikkein. Sitten kuorinta pestään pois lämpimällä vedellä. 

Vartalon kuorintavoide kahvilla ja appelsiinilla

Tämä kuorintavoide sisältää muun muassa ihoa kuorivaa kahvia ja raikasta appelsiinin kuorta. 

Ainesosat:

2 dl kahvipuruja
2 dl sokeria
1 ½ dl kookosöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 appelsiinin kuori

Sekoita ensin sokeri ja kahvipurut kulhossa ja lisää sitten juokseva kookosöljy, hunaja ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos kannelliseen purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Kotilieden ohje löytyy täältä.

Sitruunainen kuorintavoide kasvoille

Sitruunan mehu puhdistaa ja kosteuttaa ihoa samalla kun karheat kookoshiutaleet kuorivat sitä hellästi. Tämä kirkastava, mutta hellä kuorintavoide sopii hyvin kasvojen iholle. 

Ainesosat: 

1 sitruunan kuori
3 rkl kookoshiutaleita
3 rkl hunajaa

Sekoita raastettu sitruunan kuori kookoshiutaleiden ja hunajan kanssa. Levitä seos kostutetuille kasvoille pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa hetki ja pese pois lämpimällä vedellä. 

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email