Valmistaudu kesään – Laadi kesän bucket list

Moni valmistautuu kesään tekemällä pitkän bucket listin. Oletko jo kenties tehnyt omasi ja kaikki kesän viikonloput näyttävät jo täydeltä? Vai oletko enemmän spontaani tyyppi, joka suunnittelee kesän puuhailut tunnin varoitusajalla. Oli miten oli, nappaa alta ideoita ja inspiraatiota alkavalle kesälle.

Kierrä kirpputoreja

Kesällä monet kirpputorit aukeavat ja kuhisevat myyjiä ja ostajia. Aloita kesäsi siivoamalla vaatekaappisi ja valitse aurinkoinen päivä, jolloin voitte vaikka ystävän tai naapurin kanssa lähteä myymään ylimääräisiä tavaroitanne. Jos kaapista ei löydy mitään myytävää, mutta kaipaat täydennystä vaatevarastoosi, suuntaa kirpputorille ostohousut jalassa.

Tee road trip kotikaupungissasi

Roadtripin ei aina tarvitse olla pitkä vaellus pitkin kymmeniä kaupunkeja ja nähtävyyksiä. Roadtripin voi hoitaa myös kotikaupungissa. Listaa legendaariset paikat, joissa et ole käynyt pitkään aikaan tai kenties ikinä. Oman kotikaupungin tutkiminen voi olla hyvinkin valaisevaa.

Lähde hyvin varustellulle piknikille

Pakkaa mukaan piknikviltti sekä vilttejä lämmikkeeksi, jos ilta venyy illan pikkutunneille. Jos kantoapua riittää, ottakaa mukaan myös tyynyjä. Leiriytykää viihtyisään paikkaan ja huolehtikaa myös tärkeimmästä eli ruokapuolesta! Varautukaa herkkusuihin sekä suolaisten naposteltavien ystäviin. Piknik-eväiden ei aina tarvitse olla pieniä naposteltavia, vaan mukaan voi myös pakata kunnon lounaan tai illallisen.

Syö jäätelö-överit – sinulla on koko kesä aikaa

Maista joka kerta sinulle uutta jäätelömakua. Pidä leikkimielisesti kirjaa siitä, mitä makuja olet maistanut ja mitä on vielä maistamatta. Joku jäätelökioskin maku voi vielä yllättää. 

Kuuntele liuta äänikirjoja

Varastoi vitamiini D -annokset täyteen nauttimalla kunnolla auringosta. Jos auringossa makoilu ei ole sinua varten, kuuntele samalla äänikirjoja. Äänikirjat sopivat myös moniin muihin tilanteisiin, joissa käsiä tarvitaan muuhun tai lukeminen on muuten hankalaa. Äänikirja kulkee aina taskussa mukana.

Nauti lämmöstä aurinkotuolissa tai riippukeinussa

Mikä onkaan rentouttavampaa kuin tuntea tuulen vire riippukeinussa tai auringon säteet kasvoilla aurinkotuolissa. Kuuntele äänikirjaa loikoillessasi ja nauti. Muista kuitenkin aurinkorasva. Jos sinulta löytyy helposti mukana kannettava riippukeinu, vaihda ihmeessä maisemaa ja ripusta se lähimpään metsään.

Sauno ja ui koko vuoden edestä

Mökkiläiset pääsevät kesällä väistämättä nauttimaan saunomisesta ja uimisesta. Myös kaupungeissa on yleisiä saunoja, joihin pääsee nauttimaan saunan lämmöstä. Tästä listasta löydät parhaimmat yleiset saunat. 

Marjasta metsässä

Kaks mummoo meni mustikkaan, toinen ei mahtunut. Suomen metsiin mahtuu kuitenkin jokainen ja jokamiehenoikeus oikeuttaa jokaisen mummon mielisen marjastamaan. 

Heinäkuun alussa poimitaan mansikkaa. Ensimmäisenä luonnonmarjana kypsyy Ahomansikka. Mustikka kypsyy heinäkuun puolen välin jälkeen ja heinäkuun lopusta kypsyy vatut eli vadelmat. 

Unohtamatta sienestämistä

Hyvistä sienipaikoista kilpaillaan, eikä hyviä apajia kerrota niin vain naapurille. Ota selvää lähialueesi sienipaikoista ja lähde metsästämään. Suurin osa sienistä poimitaan keskikesällä ja syksyllä kuten tatit, rouskut sekä keltavahvero.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email