Vappu kotona – Ideoita makeaan vappuun

Tämän(kin) vuoden vappua vietetään hieman erilaisissa tunnelmissa. Laita muistiin nämä suositukset ja vähän erikoisemmatkin ideat, niin ehkä tästä vapusta tuleekin yksi mieleenpainuvimmista!

Ruoka & Juoma

Munkit, sima, perunasalaatti ja tippaleivät kuuluvat hyväksi todettuihin perinteisiin.

Munkit ja sima kruunaavat monen juhlijan vapun, mutta oletko jo kokeillut molempien tekemistä itse? Jos haluat vaihtelua, niin kokeile espanjalaista versiota vappumunkeista eli churroja suklaakastikkeella tai tikkumunkkeja rahkadipeillä.

Muistakin vapun perinneherkuista löytyy houkuttelevia variaatioita, joten kannattaa selvittää, voisitko saada omista vappuherkuistasi entistäkin parempia pienillä muutoksilla. Perinteiden kunnioittaminen on vain hyvä asia, mutta vaihtelu virkistää ja esimerkiksi perunasalaatti minttu-parmesaanikastikkeella voisi tuoda uuden maukkaan lisäyksen vapun juhlapöytään.

Sima maistuu sellaisenaankin, mutta oletko kokeillut hyödyntää sitä boolissa? Vaikka haluaisit pitää siman simana, niin vappuna on oiva tilaisuus kokeilla erilaisia juhlajuomia. Vieraiden puuttuminen voi tuntua tylsältä, mutta juuri sen takia nyt on hyvä tilaisuus testata ja kehitellä uusia suosikkeja – kukaan ei tule pettymään, mikäli uusi drinkki ei olekaan maailmaa mullistava makukokemus.

Voit hakea inspiraatiota drinkkikokeiluihin esimerkiksi simaboolista, vihreästä giniboolista tai limetti-granaattiomenaboolista. Nyt myös koristeluja, niiden kestävyyttä ja toimivuutta voi kokeilla rennosti. Boolin seassa olevat värikkäät mehujäät ovat näyttäviä ja leikkisiä, mutta pitävät juoman myös viileänä. Kauniit jääpalat tekee hetkessä myös itse käyttämällä värejä tai jäädyttämällä syötäväksi kelpaavia kukkia jääpalan sisälle.

Koristelu & Tekeminen

Ilmapallot ja serpentiini tuovat väriä ja juhlahumua. Tunnelman lisäämiseksi voit kaivaa esiin värikkäimmät tekstiilit ja pukeutua kaikkein värikkäimpiin vaatteisiisi. Hyödynnä juhlapäivä pukemalla päällesi kaikki ne vaatteet, joita et ikimaailmassa muuten yhdistäisi – kukaan ei ole näkemässä. Värikkäiden tai erikoisien vaatteiden yhdisteleminen onnistuu helposti myös opiskelijahaalaariin.

Etävapulle on koottu kotoa käsin nautittavia tapahtumia, kuten Vapun päällä vappu -virtuaalikonsertti. Zoom- ja teams-palaverit saattavat kyllästyttää työpäivien aikana, mutta kavereiden kesken tunnelma on aivan erilainen. Miettikää tai kehitelkää itse peli, jota voi pelata etäyhteyden välityksellä. Ystävät, hauskanpito ja muutamat vappujuomat varmistavat sen, ettei kasvojen katselu tietokoneen ruudulta tunnu yhtään samalta, kuin työpäivän aikana.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email