Varustaudu piknikille! – Listasimme tärkeimmät piknik-varusteet

Unohdatko usein jotakin oleellista, kun lähdet piknikille? Ei hätää, sillä me listasimme pakkauslistan kesäisille piknikeille. Kun varustaudut piknikille kunnolla, viihdyt myös varmasti tavallista pidempään.

1. Tilava ja ryhdikäs kassi

Kassi kassin sisässä on oiva tapa organisoida tavaroita ja eväitä piknikille. Pakkaa osa eväistä pieneen kylmälaukkuun, jonka voit heittää kätevästi suuren kassin pohjalle. Jos pakkaat kassiin myös erillisiä roskapusseja mukaan, ei likaiset aterimet tai lautaset sotke kassin sisäpintaa. Voit myös viedä roskat suoraan roskikseen, jos lähiroskiksessa on niille tilaa.

2. Astiat ja aterimet

Pakkaa aterimet ja asiat, joilla voitte nauttia syömiset. Joissain tilanteissa kertakäyttöastiat ovat kätevät, sillä ne saa helposti heitettyä roskiin käytön jälkeen, jolloin kassi ei täyty tiskeistä. 

3. Kosteuspyyhkeitä ja paperia

Varaudu sottapyttyihin: Kosteuspyyhkeillä saa pyyhittyä tahmeat sormet ja paperilla suunpielet. Muista myös pakata mukaan desinfiointiainetta.

4. Viltti

Voit asettaa eväät viltille, jonka ympärille koko seurue mahtuu myös. Osassa vilteissä on vedenpitävä pohja, jolloin maan kylmyys ja kosteus ei häiritse nautiskelijoita. 

5. Niin se ruoka

Inspiroidu keskikesän ruokavalikoimasta ja katso juhannuksen kesäreseptit tai tee itse italialaista pizzaa. Toisaalta hyväksi todettu banaanileipä toimii eväänä myös.

6. Tekemistä

Pakkaa mukaan pelikortit (jos sää ei ole kovin tuulinen). Myös Uno ja Yatzy viihdyttävät väkeä. Jos seurue kaipaa aktiivisempaa puuhaa, mukaan voi pakata myös mölkyn taikka krokettipelin.

7. Kaiutin

Luo tunnelmaa hyvällä musiikilla. 

8. Aurinkovoide ja -lasit sekä päähine

Muista suojella ihoasi auringolta. Rasvaa kotona ennen kuin lähdet auringon paahteeseen, ja lisää rasvaa tarvittaessa ollessasi piknikillä. Myös aurinkolasit suojaavat silmiä ja niiden kanssa ei tarvitse siristellä. Jos olet herkkä auringolle, ota myös päähine mukaan.

9. Juomapuoli kuntoon

Varustaudu kunnolla nesteytykseen. Pakkaa jääkaappikylmää vettä mukaan pulloihin. Jos mukana on janoinen seurue, ottakaa myös viiniä nautittavaksi. Eikä yhtään pöhlömpi idea ole tehdä kesädrinkkejä piknikillä!

10. Varustaudu raikkaaseen yllätykseen

Kesän helteet jatkuvat ympäri Suomen, joten pakkaa mukaan pyyhe ja uimapuku. Piknikin välissä voi käydä lähivesistössä pulahtamassa.  

Piknikin tulee olla sinun ja ystäviesi näköinen. Jos maassa istuminen ei ole teidän juttunne, ottakaa retkituolit mukaan tai eksoottiset riippukeinut. Ruoan voi halutessaan loihtia retkigrillissä. Myös sääennusteita kannattaa seurata ja varautua niiden mukaan sateenvarjolla ja lämpimillä vaatteilla. Sateenvarjoa voi hyödyntää myös varjona aurinkoisina päivinä.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email