Vauhdin hurmaa vuoristoradassa vai jännitystä kummitusjunassa – Katso lista Suomen suosituimmista huvipuistoista!

Monille vierailu huvipuistossa on jokakesäinen perinne, mutta osa saattaa suunnitella reissua ensimmäistä kertaa. Kokosimme Suomen neljä suurinta ja tunnetuinta huvipuistoa. Valitse suosikkisi ja lähde huvittelemaan kesäpäivän ratoksi.

Linnanmäki, Helsinki

Linnanmäki, tuttavallisemmin Lintsi, on kenties Suomen tunnetuin huvipuisto. Helsinkiin vuonna 1950 avatusta huvipuistosta löytyy yli 40 erilaista laitetta sekä lukuisia huvipuistopelejä, pelihalleja, kioskeja ja ravintoloita. 

Vanhin laite on karuselli, joka valmistui jo vuonna 1996. Suosituin laite on vuoristorata. Alueelta löytyy myös Sea Life Helsinki.

Päivittäin Lintsillä vierailee noin 7000 kävijää eli yli miljoona kävijää vuositasolla. Tämä huvipuisto onkin vuonna 2007 saavuttanut Matkailun edistämiskeskuksen teettämän kyselyn perusteella Suomen suosituimman matkailukohteen tittelin. 

Päivä linnanmäellä maksaa 42 euroa. Mikäli mielii myös Sea Lifeen, lipusta saa maksaa 50 euroa. 

Särkänniemi, Tampere

Tampereella Näsijärven rannalla on päässyt huvittelemaan jo vuodesta 1975. Särkänniemi on Lintsin jälkeen Suomen toiseksi suurin huvipuisto ja Tampereen merkittävin matkakohde. Särkänniemen alue jaetaan viiteen eri alueeseen: huvipuistoon, Koiramäen eläinpuistoon, akvaarioon, Näsineulan näköalatorniin sekä planetaario.

Särkänniemessä on yhteensä 33 laitetta, joista suosituin on hyvinkin tunnettu Tornado. Huvipuiston alue jakautuu erilaisiin teema-alueisiin kuten Highway-alue, Angry Birds -alue ja Pelitorni.

Särkänniemi myy erilaisia lippuja sen mukaan, haluaako vierailla kaikilla viidellä alueella tai ainoastaan vaikka huvipuistossa. Kaiken sisältävä lippu maksaa 47 euroa.

PowerPark, Kauhava

Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla sijaitseva vuonna 2000 toimintaansa aloitellut PowerPark on monitoimipuisto, johon kuuluu huvipuisto, hotelli, leirintäalue, kartinghalli, ratsastuskeskus, ravirata ja elokuvateatteri.

Huvipuistossa on jopa 40 laitetta, joista tunnetuimpia ovat Suomen korkein maailmanpyörä, vesivuoristorata ja Suomen suurin puuvuoristorata. Junker-teräsvuoristorata puolestaan kiihdyttää kyytiläiset 100km/h tuntivauhtiin alle kahdessa sekunnissa.

Vaikka PowerPark ei pärjää kävijäluvuissa Särkänniemelle tai Lintsille, se on valittu useina vuosina Suomen parhaaksi vapaa-aikakeskukseksi. Sisäänpääsymaksu on 40 euroa.

Tykkimäki, Kouvola

Kouvolassa sijaitseva huvipuisto on viihdyttänyt kävijöitään jo vuodesta 1986. Alueella on noin 30 erilaista laitetta, kuten vuoristorata, ylösalaisin oleva hupitalo, vesiliukurata ja autorata. Puistossa on myös pienille lapsille suunnattuja laitteita ja esimerkiksi Mukkelis Makkelis -sisäleikkipuisto. Vanhimman laitteen Heppakarusellin arvellaan olevan peräisin jopa 1930-luvulta ja tuotu Suomeen Hollannista.

Huvipuistolaitteiden lisäksi alueella on monia klassisia huvipuistokojuja, joissa voi kokeilla narunvetoa, minikorista ja ammuntaa. Näistä tulee lapsuus mieleen vanhemmillakin ikäpolvilla. 

Myös Tykkimäen alue jakautuu eri alueisiin: huvipuistoon, Aquaparkkiin ja Action parkkiin. 36 eurolla saa vierailla yhden päivän aikana näissä kaikissa. 

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email