Vietä päivä Helsingissä – Listasimme tekemistä sisällä ja ulkona

Heinäkuun loppu häämöttää. Vietä sen kunniaksi mukava Helsinki-päivä. Listasimme eri vaihtoehtoja puuhasteluun niin sisätiloissa kuin hyvällä säällä myös ulkona.

1. Kirpparikierros

Helsinki tarjoaa monen monta kirpputoria. Töölön ja Fredan Relove-kirpputoreilla voit tehdä löytöjä ja nauttia kupin kahvia kaverin kanssa kirpputorin yhteydessä olevassa kahvilassa. Myös Siisti Kirppis on tyylikäs ja nimensä mukaisesti siisti itsepalvelukirpputori. Muita itsepalvelukirpputoreja on esimerkiski Metka, Birka ja Punavuoren patina.

Vintagen ystävien kannataa suunnata Kallion Frida Marinaan tai Kallio Second hand-myymällään. Myös Helsingin lukuisista UFF:in myymälöistä voi löytyä arvokkaitakin vintage-löytöjä.

2. Kirjastokierros

Unioninkadulla sijaisteva historiallinen Kansalliskirjasto on kaikille avoin kirjasto, joka on Suomen suurin ja vanhin tieteellinen kirjasto. Kirjastoa koristaa C.L. Engelin tulkitsema klassismi, jossa on viittauksia antiikin maailmaan. Myös aivan lähettyvillä, Kaartinkaupaungissa, on Rikhardinkadun kirjasto, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen yleiseksi kirjastoksi suunniteltu rakennus.

Kirjastoista mainittakoot vielä kansainvälistä huomiotakin saaneen Helsingin keskustakirjaston Oodin. Oodi tarjoaa lukuisia palveluja kirjastopalveluiden rinnalla. 

3. Museokierros

Helsinki-päivänä kannattaa käydä tutustumassa edes yhteen museoon. Kotimaista taidetta tarjoaa Ateneum, nykytaidetta Kiasma ja valokuvakulttuuria Suomesta Suomen valokuvataiteen museo. Katsauksen historiaan saa Suomen kansallismuseossa ja Luonnontieteellinen museo tarjoaa elämyksiä luonnontieteestä kiinnostuneille.

Myös seuraavat museot ovat mainitsemisen arvoisia:  RatikkamuseoPäivälehden museoSuomenlinnan lelumuseo ja Designmuseo, Sinebrycoffin taidemuseo.

Osaan museoista pääsee myös tiettyinä aikoina ilmaiseksi.

4. Saaristokierros

Helsingin merimaisemista pääsee nauttimana parhaiten saaristoristeilyllä. Saaristoristeilyalukset lähtevät Kauppatorilta ja liikennöivät vain kesäkaudella syyskuuhun asti. Kaunis kanavareitti -risteily tarjoaa mahdollisuuden nauttia Helsingin itäisen saariston kauniista merimaisemista, idyllisistä merenrantahuviloista ja asuinalueista. Rakastatko pizzaa? Lähde Helsingin Pizzaristeilylle, jonka aikana voi nauttia pizzeria-illallista, juoda, kuunnella musiikkia tai vain seurustella. 

Katso myös muita Helsingin saaristoristeilyjä

5. Saunakierros

Olemme listanneet jo aikaisemmin Suomen upeimpia yleisiä saunoja. Voit lukea listauksen tästä. Ota ehdottomasti harkintaan Helsingin Löyly, Lonna ja Uusi sauna. Nauti löylyistä!

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email