Viisi leffavinkkiä loppuvuodelle 2021

Pimeä ja pitkä loppuvuosi kaipaa kaverikseen virkistäviä leffailtoja. Elokuvien suurkuluttajat pääsevät pitkän ajan jälkeen nauttimaan elokuvista myös elokuvateattereihin. Listasimme viisi erilaista elokuvaa, jotka tulevat ensi-iltaan vielä tämän vuoden puolella.

Syke-elokuva: Hätätila

Venla-palkittu Syke-sarja saa vihdoin muotonsa valkokankaalla, kun Syke-elokuva: Hätätila saapuu teattereihin. Elokuvassa seurataan sarjasta tuttujen hahmojen elämää. Iiriksen orastava suhde Antonin kanssa saa äkkikäännöksen, kun Iiriksen poika sairastuu äkillisesti. Sairaala joutuu kuitenkin kyberhyökkäyksen kohteeksi, minkä vuoksi sairaalasta katkeaa sähköt eikä hengityskoneet tai potilastietojärjestelmät enää toimi. Alkaa trilleri, jossa taistellaan aikaa vastaan.

Ensi-ilta 5.11.2021

Better days

Aasialainen elokuvatuotanto on tehnyt kovaa tuloa länsimaisen viihteen pariin. Tällä kertaa Jiu Yuexin hittiromaaniin perustuva elokuva sijoittuu kouluun, jota hallitsee koulukiusaajien armoton jengi. Che Nia saa pelätä henkensä edestä, kun hänen koulutoverinsa menehtyy väkivaltaisen kiusauksen seurauksena, ja hän huomaa olevansa seuraava maalitaulu. Tyttö pyytää mystistä Xiao Beitä suojelemaan itseään valmistautuessaan yliopiston pääsykokeisiin. Elokuva on sekoitus tyyliteltyä romanssia ja syväluotaavaa otetta koulukiusaamisen ongelmiin. 

Ensi-ilta 10.12.2021

70 on vain numero 

Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa elokuvassa Seija on koko kansan rakastama tähti, jonka kova ulkokuori ei päästä sisäänsä ketään. Seijan stailisti Shanella on yksi hänen läheisimmistä ihmisistään. Biisinkirjoitusleirillä Seija kuitenkin tutustuu ja rakastuu Lauriin, jolloin hänen on opittava laskemaan suojauksensa, ja pystyttävä myös elämään sen päätöksen kanssa. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille, ja siinä kuullaan liuta kaikkien rakastamia hittejä. 

Ensi-ilta 29.12.2021

Guled & Nasra 

Djiboutin karunkauniissa maisemissa kuvattu toiveikas draama kertoo ajattoman tarinan perheestä, joka joutuu tekemään kaikkensa pelastaakseen sairaan äidin. Guled hankkii perheelleen niukkaa elantoa samaan aikaan, kun perheen teini-ikäinen poika Mahad viihtyy kaupungin kaduilla. Sairas äiti Nasra tarvitsee kuitenkin rahat kiireelliseen leikkaukseen, joten perheen on yritettävä kaikkensa pelastaakseen hänet.

Ensi-ilta 12.11.2021

Perintö 

Neige on erityisen läheinen hänet kasvattaneen isoisän kanssa. Neigen perhesuhteita voisi kuvailla monimutkaisiksi. Hän vierailee isoisänsä luona päivittäin, kunnes tämä menehtyy. Traaginen menetys käynnistää Neigessä identiteettikriisin, jota monimutkaiset perhesuhteet eivät edesauta.

Ensi-ilta 19.11.2021 

Näiden lisäksi on muitakin kiinnostavia ensi-iltoja, joihin kannattaa tutustua.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email