Viisi talvilajia, joilla saat vaihtelua aktiviteetteihin ja liikuntatottumuksiin

Jos koulun murtomaahiihto on jättänyt ikävät muistot tai odotat kuumeisesti kevään lumettomia lenkkeilysäitä, niin ei hätää – kokeile näitä erilaisia talviaktiviteetteja! Näillä viidellä erilaisella idealla pääset ulkoilemaan mielekkäästi myös talvella.

Lumikenkäily

Mikäli tänä talvena sataa yhtä paljon lunta kuin viime vuonna, ovat puitteet lumikenkäilylle täydelliset. Vuokratkaa kaveriporukalla tai perheen kesken lumikengät, pakatkaa eväät reppuihin ja lähtekää luontoon lumikenkäilemään. Lumikenkien käyttäminen on helppoa eikä sitä tarvitse erikseen opetella. Reissun voi hoitaa rivakasti kuntoilun kannalta tai sitten rennosti maisemista ja eväistä luonnon keskellä nautiskellen. Lumikenkien avulla pääset paikkoihin, jonne on muuten hankalaa tai mahdotonta liikkua, joten oma rauha ja koskemattomat hanget odottavat!

Retkiluistelu

Mikään ei vedä vertoja aurinkoisille ja aktiivisille talvipäiville. Retkiluistelu on miellyttävää ajanvietettä, joskin pidemmille reiteille on hyvä olla peruskunto, jolla jaksaa luistella koko matkan. Alkutalvi on perinteisesti ollut retkiluistelun kulta-aikaa, koska juuri jäätynyt veden pinta ei ole kärsinyt lämpötilojen vaihtelusta. Tällöin jää on parhaimmillaan. Muista kuitenkin ottaa mukaan tarvittavat turvavälineet, kuten jäänaskalit, -sauva ja heittoköysi. 

Vesilelumäki

Perinteisen pulkkamäen voi vaihtelun vuoksi korvata vesilelumäellä. Jätä mäkeen lähtiessä suosiolla pulkka kotiin ja ota mukaan esimerkiksi uimapatja tai -rengas. Erilainen laskualusta tuo vaihtelua perinteisen pulkkamäen rinnalle. Myös jätesäkit toimivat erinomaisesti pulkan korvaajana laskumäessä. 

Ski bike

Vauhdin hurmoksesta nauttiville ski bike on täydellinen talviaktiviteetti. Ski bike muistuttaa ulkonäöltään polkupyörää, mutta etu- ja takapyörien tilalla on sukset. Ski bikeing on vaivattomampaa kuin laskettelu tai lautailu, koska välineen ohjaaminen on helppoa. Ski bike on nopeudesta ja vauhdista nauttivan valinta!

Villasukkajuoksu 

Jos perinteinen lenkkeily tympii, kokeile talviversiona villasukkajuoksua. Aktiviteetti on juuri sitä, miltä se kuulostaakin: juoksemista pelkät villasukat jalassa. Se ei kuitenkaa ole aivan niin järjetöntä kuin miltä kuulostaa. Pelkillä villasukilla juokseminen lumisessa maastossa on helpompaa kuin kengillä, koska jalkapohja taipuu paremmin maaston vaihteluihin. Lisäksi villasukkajuoksu aktivoi jalkapohjan lihaksia. Lenkkeily kannattaa kuitenkin aloittaa lyhyistä matkoista, jotta jalat ehtivät tottua maastoon. Mitä kovempi pakkanen, sitä vähemmän lumi myös paakkuuntuu jalan pohjiin.

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email